Bordura a murit! Traiasca Izolarea!

Dom’le, greu de spus ce va aduce ziua de miine. Cert e ca ziua de azi a avut darul de a ne mai edifica nitel. Pe plan local, am notat doua „iesiri”: Apostu si Giurgiu. Ambii, jucatori ai „echipei”. Apostu a fost mai mult decit mieros si a povestit ca edilii locali au redactat deja 3 (trei) proiecte pentru finantari europene. Cica ar fi vorba despre reabilitarea parcului (ceea ce m-ar mira!), apoi pentru construirea (asta mi se pare deja posibil!) unui centru cultural „Transilvania” sau ceva asemanator, care sa adaposteasca si Filarmonica si al treilea proiect fiind reabilitarea liniei de tramvai. Macar pe sine sa se poata circula! In fine, ideea era a se demonstra ca si fara Boc merge treaba ca unsa la Cluj. A mai zis ceva Apostu si ca se prelungeste termenul pentru depunerea ofertelor pentru PUG. Asta, zau, nu seamana cu prea mare eficienta, dar asta e. Giurgiu, pe urma, a zis-o pe aia cu premierul care trebuie musai sa fie de la PD-L, ca si cum noi am fi crezut ca Base va pune de la PNL, pe urma a mai dat un porumbel cu taxa auto si s-a linistit. taste-the-band3

Deci, daca in cosmelia Bocului totul merge struna, lumea sarea frumos coarda dupa cum zicea Apostu din gura si dupa cum il acompania Giurgiu mai marunt la frunza, pe malurile dimbovitene era mare negociere! Cica Alianta PSD – Antena 1 si 3, a negociat cu PD-L intens. Zi de iarna, pina-n seara. A reiesit ca Antena 1 si 3 cam pica din ecuatie, raminind sa discute pe mai departe PSD si PD-L. Nici UDMR nu prea are sanse sa mai roada ceva ciolane guvernamentale, chit ca s-a intervenit pe linie de PPE pentru asta. Adica, fratele mic si ungur a rugat pe fratele mare european sa ii zica fratiorului roman ca si altii sint flaminzi. Si electoratul lor asteapta, daca nu un copanel, macar un pic de aripa, un oscior si nitica pielicica…

Sigur ca, in minunatul context in care noi am aflat ca totul e „pentru tara”, ca sa avem „stabilitate”, ca sa „iesim din criza” etc., ca Boc face „compromisuri rationale” (deci nu din alea idioate), practic se refacea FSN-ul de odinioara, cu aceiasi indivizi hulpavi, cu aceleasi interese, cu aceeasi boala a puterii ca pe vremuri. Numai ca, de data asta mai e ceva: trebuie facut si decontul pentru cei care au cotizat in campanie. Cu ce, oare? Pai cu nimic altceva decit cu contracte la nivel national pentru baronetul local. (Sa gindim global si sa actionam local! – da, Laura, n-am uitat)

Ca sa ma explic: in ultimii ani, a existat o adevarata industrie arondata puterii – de asfaltari si schimbat borduri. Coana „ciocu-mic”, Videanu si alti „oameni de afaceri” au profitat plenar. Acum, indata dupa alegeri, cum contractele cele mai bune vor veni tot din sfera de stat, si evident nu din sfera privata, iata-i regrupati pe baieti la ciorba aburinda a izolarilor termice a blocurilor.

Ati auzit undeva in campania electorala despre asa ceva? Pai sigur. A fost oferta electorala a lui Aurel Netin, cu voia dumneavoastra, liberal. Coincidenta sau nu, la Bucuresti tot un liberal a venit cu ideea asta. Ma rog, in alta forma. La Cluj, ideea a fost dezvoltata apoi, un alt liberal, anume Horea Dan venind si cu solutia reducerii cheltuielilor, intrucit blocurile ce urmeaza a fi izolate au cam acelasi proiect, deci se pot folosi tot alea, fara a fi nevoie sa platesti mii si mii de expertize inutile, cum a aratat el, intrucit exista un numar fix de modele de blocuri.

Sigur, Laura Pop (PSD) a prins si ea ideea din zbor si a zis ca PSD „a inventat” izolarea termica a blocurilor, dar PD-L-ul a inhatat ideea cu totul, aceasta ajungind in doi timpi si trei miscari nu doar pe buzele Basescului, ci provocind valuri de orgasm in rindurile „baietilor destepti” din constructii. Ceea ce, daca parea doar o alta gogoasa electorala intr-o prima faza, iata ca se transforma acum in piinea cea de toate zilele a viitoarei guvernari, nu-i asa, fratesti, PD-L + PSD. Ambele partide, in mod paritar, avind o bogata si lombroziana clientela in constructii. Asfalt, bordura, marmura, dupa pofta inimii…

Acuma, catel sa fiu daca nu mi se pare minunat faptul ca bietului bizon ii izoleaza cineva blocul. Partea nasoala a problemei vine insa din faptul ca – de fapt – oricit de gratuit se va face asta, tot el va plati lucrarea. Adica, nu va plati doar izolarea, cum ar fi facut-o in mod normal, ca va mai plati in plus si vreo 2 sau 3 rinduri de subantreprenori. Va plati, ca e vorba de ban public, care ajunge la stat din impozite, care stat e PSD si PD-L, si care, in milostenia sa, va da de lucru celor care au tapetat orasele in portocaliu si rosu.

Asadar, fratilor, Izolati! Izolati! Izolati! Iar voi, fraierilor, aveti grija ce scoateti pe gura in campanie, ca s-ar putea sa se implineasca! Ciocu mic! Ca FSN e la putere.

Comentariile nu închise.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: