Declaratia de dependenta

N-am sa va spun mari noutati! Am primit un mail de la candidatul PNTCD – Calin Oancea. N-am putea spune ca era prea fericit. De ce? Hai sa reproducem citeva rinduri:

„In aceste ultime zile am incercat sa discut cu cat mai multi oameni ( fara tam-tam si comunicate oficiale) si din pacate va dau dreptate vis-a-vis de concluziile D-neavoastra : ne indreptam implacabil spre „Cronica unei morti anuntate” . Si asta in conditiile in care am am avut intalniri cu greco-catolici, asociatii de proprietari nationalizati, fosti detinuti politici , studenti, categorii ale caror voturi ar trebui sa se indrepte catre PNTCD.  „Just for fun” am fost si in piata Flora unde spre surprinderea mea (placuta) nu am fost respins, chiar dimpotriva, dar am fost intrebat direct ce le dau daca voi fi ales primar. I-am intrebat pe oameni „Dar Apostu ce va da ?” sperand ca voi afla de ceva pomeni electorale. Dar Nu !!! Cetatenii asteapta banii lui Boc care vor veni pe o conducta secreta pe relatia Bucuresti-Cluj, via biroul Primarului . Ca si gluma , dar din pacate e tristul adevar, o parte dintre interlocutori stiau ca D-nul Boc este seful Parlamentului si ca in aceasta calitate va ajuta financiar Clujul. Acesti oameni il vor aduce pe Apostu la primarie”.

Noa, nu ca e minunat? Am ajuns niste milogi care isi dau voturile pe 3 pixuri, o punga cu insemnele partidului, 2 baloane si mult, foarte mult praf in ochi.

Am primit ilustrarea materialului de la Sugar Teodor-David, pe mail. Ii multumim si pe aceasta cale. Ce reprezinta? Pai, iata-l pe Sorin Apostu, un ficior din Focsani care ne invata ca e mai bine sa traim din milogeala si din „ajutoare” – deci asa ca pe la el pe-acasa, decit sa muncim ardeleneste. Eventual, sa intram cu totii in somaj si sa ii lasam pe Boci si pe Aposti sa ne tina. De tot. Adica ei cu ei, si noi cu noi.

In rest, noi, Echipa Ghilotina, facem ceva pe banii lui Boc, preferam sa umblam cu sira spinarii dreapta. Pentru ca Boc nu ii da bani lui Apostu, Boc da eventual bani Clujului si clujenilor. Si nu ii da din banii lui, ci tocmai din munca noastra. Asa incit, daca da bani, OK, iar daca nu, ia sa ne pupe…

apostu-dependence2

Despre Echipa Ghilotina

just a political blogger

 1. Pasarica Violeta

  Campania electorala, dupa parerea mea se joaca in „ograda” lu’ nenea aprostu. Adica toti candidatii discuta ce vor face ei cu pasarea de pe gard (banii de la tatucu Boc din Bucuresti). Aici au gresit. Realitatea este alta: NU SUNT BANI! V-A FII UN BUGET DE AUSTERITATE! Acesta este mesajul pe care ceilalti candidati trebuiau sa-l transmita maselor cu un IQ din doua cifre,cu buletin de Cluj. Mingea trebuia scoasa din ograda moldoveanului aprostu si sa se discute CE BENEFICII ALE POPULATIEI VOR PUTEA FII PASTRATE.
  Adica, va putea primaria mentine gratuitatea transportului in comun pentru varsta a 3a? Astfel de intrebari trebuiesc puse lu nenea aprostu. Aprostu isi va lafai curu pe scaunul de primar fara sa fie nevoie sa minta ca va mentine aceste beneficii.

 2. Se dovedeste ca partidele politice care nu au activitate si scot doar candidati la alegeri, nu au sanse de relansare.
  Alegerile nu se castiga cu persoane respectabile, se castiga printr-o mediatizare continua a solutilor la probelmele oamenilor.
  Daca PNTDC ar fi demontat din timp propaganda ca primarul de aceiasi culoare cu guvernul este „mana cereasca” pentru urbe, sa arate ca Ciuhandu a reusit desi era in opozitie cu guvernele, si sa explice cetatenilor ca ideea de a alege primari de aceiasi culoare cu guvernantii este un vot pentru coruptie, probabil ca ar fi fost mai multi care votau impotriva coruptiei.

  Daca explicau ca politicienii la putere utilizeaza puterea ca sa polarizeze societatea, ca suntem luati de fraieri, ne manipuleaza ca sa votam cu puterea, aloca fonduri primarilor din partidele la putere ca sa le asigure realegerea, vaduvesc de fonduri pe primarii adversari ca sa nu mai fie alesi, poate o parte din cetateni se indignau si votau invers de cum se asteaptau politicienii.
  Concluzia candiatul PNTCD trebuia sa se astepte ca „aschia nu sare departe de trunchi”, si el nu poate pretinde un scor mult peste scorul cu care-i creditat partidul.
  Votul este politic chiar si la alegerile locale.

 3. Eh, prea mult se plang candidatii ca Apostu a vrajit electoratul. Electoratul acesta este cel care ori voteaza din inertie, ori din prostie, ori isi vand voturile pe mici si bere. Cu astia nu ai ce face, sunt patura de prostime a tarii. Dar mai sunt 65% din votanti care ar putea sa schimbe totul, radical. Faptul ca nu a aparut candidatul care sa ii vrajeasca (trebuie vrajiti, nu convinsi), nu e problema lui Apostu. Stam si asteptam …

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: