Basescienta, metapedeologie, bocumilism

Ca basescologi, am simtit nevoia sa facem o trecere in revista a unor atitudini izvorite din basescienta, bocumilism, blagiatura, videnism etc. Nu de alta, dar au trecut deja citeva luni bune de cind s-au incheiat alegerile, rastimp in care valuri de masuri – teoretic – nepopulare au lovit alegatorul portocaliu. Iar altele, la fel de infricosatoare, se pregatesc zi de zi la Guvern. In mod normal, popularitatea actualilor conducatori ar fi trebuit sa sufere deja fie si o marunta erodare, ceea ce noua nu ni s-a parut. Ba din contra!

 

Si unde gasesti opiniile „basescianiste” cel mai bine reliefate? Direct la ei. La basescieni. Deci, ia sa vedem in ce termeni gindesc acesti indivizi. Cica, Antenele si Realitatea manipuleaza, pentru ca nu tin cu poporul si nu vor decit sa faca jocurile lui Voiculescu si Vintu. Care Vintu? Deja nici ca mai are vreo importanta. Crin Antonescu = Chucky, papusa ucigasa. Voiculescu nu e demn nici macar sa traga niste basini. Dar iata citeva mostre:

 • Ce sa negocieze ponta ca el este doar o marioneta manuita foarte abil de Iliescu si Nastase! S-au intors comunistii la conducere in PSD iar cei care stiu ce inseamna asta se retrag rand pe rand din partid” .
 • In PSD sunt reprezentate varii grupuri de infractori de diverse tipuri (de la infractori economici carora le repugna orice tip de violenta pana la racheti de cea mai joasa speta), ex-nomenklaturisti care n-au cine stie ce baza ideologica si pentru care partidul e un mijloc de pastrare/redobandire a vechilor privilegii si avantaje, comunisti convinsi, pentru care o situare cat mai in extrema stanga e ideala, politicieni oportunisti, care iau in brate ideologia oricarui partid, nestiind sa faca altceva decat politichie bizantina, si cate si mai cate alte categorii„.
 • Fuga la matelotul sef si numaratii oule!Iar lui Micro Titulescu,pardon Tupilescu,deciziile lipsite de continut,gen matuarti curtea,varuiti pomii si face-ti curat la toalete!De aia a-ti schimbat modificarea?”
 • scopul scuza mijloacele,si e de 10 ori mai bine asa! reforma statului si slabirea partidelor controlate de oligarhi ,antireformiste,trebuie facuta cu orice pret,aici nu conteaza comandamentele de ordin moral ci actiunea politica in forta menita sa miste Romania din loc„.
 • Eu in locul lui crin antonescu (isi merita literele mici) l-as suna acum pe Geoana. Sa-i plang in hohote la telefon si sa-i spun cat de rau imi pare ca s-a ales praful de iubirea lor. Apropo, l-o fi sunat pe Geoana ratatul suprem?”
 • Baga bine la cap urmatorul lucru! De proiectele antinationale (cum a fost si proiectul Grivco) se va alege praful mereu! Asa cum vedem, s-a ales praful de Geoana, Iohannis si… mai curand sau mai tarziu si de Antonescu. Si mai baga ceva la bostan! Fiecare vede politica asa cum doreste baietel. E democratie. Iar asta nu inseamna ca daca vad politica altfel decat o vezi tu ar fi eronat. PNL-ul ala al tau e o eroare. Una mare si antinationala„.
 • Dar nici nu incape indoiala ca n-am fi platiti sa-i injuram pe Cretin Antonescu si Ciolhannis. Esti multumit de raspuns? Probabil cam la fel de multumit ca de nazbatiile spuse de acest mardeias de copii ce poarta numele Ciolhannis care isi imagineaza ca e mai popular decat Dumnezeu in Sibiu„.

Deci, avem asa: PSD e partid de comunisti, infractori, partidul nu are o baza ideologica. Bine ca are PD-L multa ideologie! Apoi, PSD si PNL sint controlate de oligarhi, deci e mai bine ca PD-L sa colaboreze chiar si cu oameni compromisi pentru a destructura aceste partide. Sa se aleaga praful de ele, ca oricum sint antireformiste. PD-L este linia corecta, PNL e o eroare antinationala.

Dincolo de simpla declamare a acestor ineptii, evident, nici un argument nu se gaseste in toata porcaiala. Si, am selectat doar din cele cu adevarat iscusite. Normal, mai exista un ocean intreg de organe genitale si cele aferente in comentarii, dar despre frustrarile legate de lipsa de „singe din instalatiile” acestor vajnici comentatori vom omite sa ne pronuntam.

Bun! Ca atare, noul partid, care nu e antireformist, nu e antinational, nu e antibasescian – partidul Oprea+transfugi – reprezinta o alternativa sanatoasa, in interes national, in interesul reformei si bunastarii. De aici, PD-L, in mod justificat se va alimenta cu oamenii cei mai capabili, pentru ca interesul tarii o cere. Proiectul Basescu e de sorginte cvasi-divina, poporul are norocul sa il aiba pe nea Base. Iar Base e tare si nu se lasa. Sa notam aici ca aceste cugetari si vorbe de duh nu vin de la propagandistii sau activistii de partid, ele sint deja metabolizate si regurgitate de „simpatizanti”.

Deci, asa e OK din punctul de vedere al basescienilor (99 la suta manelisti). Ce nevoie au ei de bunastare si de imbuibare, cind nici parintii lor nu au fost bogati si imbuibati? Ce nevoie avem noi de valorile europene, ca oricum, habar nu avem ce sint alea, si nici nu vom intelege vreodata si nici nevoie nu avem de ele, in fond, noi am dat gaura in macaroana si am inventat apa calda. Astazi, situatia este grea nu pentru ca sintem condusi de incapabili, ci pentru ca cei care au condus tara pina la garnitura portocalie, altceva n-au avut in cap decit ciolan, furtisaguri, vinzarea tarii pe bucati, imbogatirea nejustificata. Iar celebra sintagma „ciocu mic, acuma noi sintem la putere„, revine obsesiv, exprimata in mii de feluri diferite.

Iar daca va uitati de unde intra sa comenteze toti acesti ciudati, ei bine, veti constata ca lucreaza in banci, in ministere, primarii, Parlament, universitati, firme de asigurari, de consultanta, de proiectare, firme de avocatura, alte firme private – pleiada de SRL-uri si SA-uri, ONG-uri, institute de cercetare, biblioteci, inspectorate scolare, licee, regii autonome, agentii de stat etc. – cel putin conform Trafic.ro.

Mai exact, nu discutam de niste retardati (cum s-ar putea crede), ci de segmentul de middle-management din companii, functionari, profesori, inspectori etc. Cei din banci, asigurari si universitati reprezinta chiar o cifra frumusica din totalul celor care taie frunze la ciini pe net si injura copios tot ceea ce este liberal ori social-democrat. O la fel de semnificativa pondere au si cei din diversele SRL-uri. Trebuie sa recunoastem ca e cit se poate de frustrant!

Frustrant, pentru ca vorbim, nu-i asa, de o clasa de mijloc angajata in firme private care isi omoara vremea cu politica de mahala. Inzestrati cu o intelegere cit se poate de rudimentara a lumii, acestia reprezinta exact segmentul spre care doreste sa se pozitioneze – declarativ cel putin – atit PNL cit si PSD. Vorbim de functionari din sistemul public, „ciuruiti” deja de Base, de guvernanti! De indivizi din sfera privata care nu pot baga mina in foc ca miine vor mai avea sau nu slujba la SRL-ul la care au fost angajati sau daca vor mai avea firma.

O cautare mai atenta pe net, pe forumuri, portaluri de stiri, bloguri, dupa IP, dupa nick-uri, poate aduce informatii chiar si mai interesante din sfera de interes a acestor indivizi. Pornografia, fotbalul, chilipirurile, dar preponderent injuratul. Ca atare, va fi extrem de dificil de elaborat un mesaj suficient de „basescian” pentru ei, adica un mesaj intr-o „limba” pe care ei o cunosc si pe care o pot si re-cunoaste. Mai mult, comunicarea ca atare, ar trebui sa tina cont de acelasi element, de grobianism, de primitivism, pentru a-si atinge tinta. Trist, dar asta este clasa de mijloc. Functionarimea, dascalimea, „oamenii de afaceri”.

Pai cum sa nu aiba succes la astfel de figuri un grobian ca Emil Boc, a lu’ Nutzu Naii? Cum sa cosesti in fata blocului la costum, sau in camasa alba si cravata? Si cum sa te priveasca masa de ghiolbani admirativ pentru asta?

Deci, daca Ponta (Micro Titulescu) – e marioneta lui Nastase, iar Crin (Chuky) – e amanta lui Geoana, atunci ce este Boc? Ce este Baselu? Ce e aia „reforma”? Ce inseamna „national”? Grea sarcina pentru cei care vor trebui sa construiasca masinariile de partid ale opozitiei. Si daca la nivelul PSD inca exista structuri teritoriale si inca exista activisti, in cazul PNL situatia e trista de tot.

In ceea ce priveste UDMR, semnele devin tot mai clare ca nu va mai avea loc la masa bucatelor guvernamentale. Ca atare, e de asteptat ca PD-L sa isi slobozeasca haitasii pe forumuri cit de curind. Pericolul unguresc, udemeristii care taie padurile, romanii care nu mai pot trai prin Harghita si Covasna, iata subiectul viitoarei perioade. In plus, odata cu bombardarea UDMR va reporni sprijinirea Partidului Civic Maghiar. Daca pe maghiari treaba asta incepe sa nu-i mai intereseze, de interes ar putea insa fi pentru romani. Pentru ca, impreuna cu UDMR in opozitie, viata politica se va putea relansa.

Ca o simpla observatie finala, mai notam deschiderea PD-L catre importul de cetateni portocalii din Republica Moldova. Gata formatati la cap, oameni care si-au luat deja tainul – rivnita trecere peste granita. N-o judecam, o notam doar. Judecam insa mirsavia cu care PD-L s-a gindit sa utilizeze aceasta masa de manevra, anume in orasele in care detine administratia locala. Si sint citeva: Brasov, Cluj, Tirgu Mures, Piatra Neamt, Ploiesti, Craiova, Arad etc. Se pare ca directivele de partid vizeaza colonizarea acestor localitati cu cit mai multi moldoveni, fideli actualei conduceri, carora li se vor asigura locuinte in mod prioritar, locuinte ce urmeaza a fi construite intr-un soi de parteneriat al administratiilor locale si centrale. Desigur, constructorii si cei care vor fatadiza si anvelopa blocurile, ar trebui sa fie tot din clientela partidului.

Despre Echipa Ghilotina

just a political blogger

 1. Toni

  Pentru cine are nervi şi o uşoară tendinţă spre masochism, nu că eu aş avea, dar m-a pus dracu’ să-mi arunc ochii, într-un moment de pierdere temporară a auto-controlului, mai jos se poate vedea un specimen de limbo-curisto-băsecofag pe pâine. Un eşantion de coprocultură aici:
  „Nimeni din PSD nu-l ia în serios pe imberbul lider, toţi ştiu că a fost doar o soluţie anti-Geoană, dar nimic mai mult. Toţi simt că Ponta nu are stofă de lider, că e fără charismă şi mult prea dependent de alţii. Întinerirea, schimbarea de generaţii la noi, am mai spuso, trebuie să-şi piardă conotaţia pozitivă, căci (priviţi-i pe Ponta, Corlăţean, Mazăre, Crin Antonescu, Orban, Monica Iacob- Ridzi, Guşă şi atâţia alţii ejusdem farinae) cei mai mulţi tineri din politica noastră sunt crescuţi de crocodilii bătrâni ca să devină mai răi decât ei.”
  Demn urmaş al lui Alcibiade, alias Vadim. Lături puturoase vărsate în capul tuturor, tuturor celorlaţi, se-nţelege. Inclusiv în cel al foştilor tovarăşi de drum căzuţi în dizgraţia şefului (Monica Iacob-Ritzi). Pentru care şi-a cerut frumos voie şi au primit. Dezlegare la porcăit. Odată cu simbria binemeritată. „Orbitor” de evident!
  Mă tot întrebam de ce chiorul se bucură de orbeala altuia. De asta:
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887817/SENATUL-EVZ-Sa-va-vand-un-Ponta/
  Ce specimene groteşti cresc la umbra MOV a jegoasei puterii…

  • Trist ni se pare ca in buna masura exista si adevar aici. Gastile din interiorul PSD si voracii baroni chiar nu au disparut. Au dormitat un timp. Dar nu despre asta e vorba. Intrebarea e in ce masura acestia sint comunisti, asa cum se inoculeaza de catre masinaria de propaganda portocalie? In plus, ca intentiile tot mai evidente ale „basescienilor” de a pune pe butuci TOATE partidele din tara, afara de cele aproape 2 pro-prezidentiale devin tot mai clare. Iar fara partide, oricum ar fi ele, ajungem intr-o fundatura destul de periculoasa. Pentru ca un partid, teoretic macar, se poate reforma. Pe cind un singur partid (fie si impartit in 2) nu va avea nici o motivatie sa se gindeasca la altceva decit la clasicul „ciolan”, propria bunastare. Logic, in detrimentul majoritatii.

 2. Toni

  Sigur că nu există pădure fără uscături. Dar eu zic că Pârţărescu ăsta e încă şocat de semnarea Pactului de la Timişoara, de perspectiva reconcilierii naţionale deschisă de Geoană, de schimbarea la faţă a PSD-ului (în bine sau în rău, rămâne de văzut), altfel n-ar putea emite asemenea enormităţi:
  „Când Iliescu se va duce (deşi îi doresc zile îndelungate), prima, singura şi ultima raţiune de a fi a acestei formaţiuni politice va dispărea, sper că odată cu partidul cel mai mizerabil al României de după PCR.”
  Prima şi singura raţiune a FSN-ului n-a fost Iliescu, ci mirajul puterii. Acea strânsură de hămesiţi s-a coagulat într-o formaţiune politică a cărei singură ideologie era îmbogăţirea. Când s-a cam terminat cu împărţeala, a început şi vânzoleala. Prima clonă a fost PD. Care, sigur că da, are o idelogie clară şi un program în concordanţă cu ea. Între timp, pesedii şi-au negociat o identitate, via PSD, AKA Cunescu, şi nişte făţoşi pentru ornat vitrina. Ceea ce clonaţii n-au reuşit încă. Mai încearcă.
  Şi atunci: Oglindă, oglinjoară, spune-mi, care e partidul cel mai mizerabil din ţară?!
  Din toate încercările posibile, pun pariu că niciodată n-o să-i iasă Pedeloşii!

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: