Cazul Geoana sau cum se afunda UDMR in rahatul oranj

Ca pentru o buna dictatura este nevoie ca toate pirghiile sa fie detinute de acelasi grup, nu mai incape vorba! Ca atare, a devenit vital pentru Basescu sa suprime prezenta PSD din fruntea Senatului, cu atit mai mult cu cit in caz ca se intimpla ceva cu prezidentul, la conducerea statului accede exact seful Senatului. Ceea ce, nu-i asa, n-ar fi tocmai visul pedeleilor. Acum, sigur ca nu mai conteaza ca Geoana a fost pus acolo de formatiunile politice cistigatoarele ale alegerilor parlamentare din tara. Adica, asta a fost vointa alegatorilor, care prin cei pe care i-au delegat sa ii reprezinte, asa au decis. PD-L sustine ca in urma alegerilor prezidentiale, si „transferurilor” catre gasca independentilor, exista o alta majoritate parlamentara. O majoritate ce nu a contat – de exemplu – la numirea primului ministru. O majoritate care, iata, conteaza acum, desi nu reprezinta in nici un fel vointa alegatorului si al celui trimis in Parlament sa-i reprezinte interesele! Deci, intr-un profund dispret al legii, PD-L a purces sa uzurpe acest loc. Surpriza mare o constituie insa ralierea UDMR la aceste demersuri. Vorbim aici de Verestoy Attila si Frunda Gyorgy, in principal.

Daca Verestoy a fost deseori pomenit pentru defrisari ilegale in Secuime, iar dinspre Cotroceni au venit semne clare ca aceste fapte comerciale, sa le zicem, s-ar putea lasa cu dosare penale, cu atit mai surprinzatoare pare pozitia lui Frunda Gyorgy. Este, credem, in premiera, cind UDMR se se pune la remorca unor incalcari flagrante ale Constitutiei si practicilor democratice. Trist. Cu atit mai trist cu cit Frunda este jurist si intelege foarte exact ceea ce face. Iar politica si interesele politice aici n-ar mai avea ce cauta. Numai ca, atit Frunda, cit si Verestoy si altii lideri ai UDMR se gindesc probabil la celebra lege a minoritatilor nationale, adica „zaharelul” fluturat de la Cotroceni in schimbul sustinerii pozitiilor aberante ale PD-L.

Problema este doar ca mult-asteptata lege a minoritatilor, nici Frunda, Nici Verestoy, nici Marko nu le vor vedea vreodata. Cel putin nu in actuala legislatura. De altfel, este de notorietate ca pedelistii nici macar nu se gindesc sa lase o astfel de lege sa treaca, dimpotriva, ei pregatind deja ofensiva impotriva UDMR, exact pe tema prevederilor acestei legi. Dar, cum se zice, speranta moare ultima. Speranta, intrucit UDMR pare sa-si fi incheiat definitiv menirea pe scena politica a tarii. Ceea ce face in aceste momente UDMR nu serveste in nici un fel minoritatea maghiara, ci strict interesele de moment ale unor lideri ai uniunii. Lideri care ar vrea sa mai participe la viata politica, sa beneficieze de un statut pe care altfel nu l-ar avea. Decontind insa in fata electoratului din Harghita, Covasna si Mures marea realizare – Legea minoritatilor – ei spera sa mai apuce inca un mandat. Ultimul.

Numai ca, viata maghiarilor din Romania, indiferent cit de tare s-ar stradui unii sefi ai UDMR sa explice contrariul, nu difera cu nimic de viata romanilor din Romania. Adica este nasoala. Si risca sa fie si mai nasoala sub dictatura. O dictatura la care de azi incepind UDMR devine partasa. O dictatura ce incepe cu suprimarea Parlamentului si partidelor, cu sfidarea legilor si inlocuirea lor cu bunul plac si interpretari abuzive. Deci, dincolo de Geoana, ramine o chestiune de sira spinarii in discutie. Iar UDMR incearca sa dovedeasca faptul ca aceasta sira a spinarii i s-a cam curbat.

Anunțuri

4 gânduri despre „Cazul Geoana sau cum se afunda UDMR in rahatul oranj

  1. Nu stiu de ce-i sustine UDMR-ul pe PD-L-ei, pentru ca ei nu au nici o obligatie fata de PD-L, dimpotriva, electoratul UDMR l-a ajutat pe Basescu sa castige al doilea mandat, sanctionand PSD-ul si implicit pe Geoana pentru respingerea de la Guvernare din 2009.

  2. Este previzibil momentul „Si acum, draga Marko ….”
    Pacat ca politicienii maghiari, atat de rasati, s-au pretat la un asemenea joc politic, dand ragaz basescului sa-si intareasca pozitia….

Comentariile nu închise.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: