Apel catre liberali (nu catre PNL!)

Stind captivi in coordonatele noastre, in vietile noastre, si stind in banca noastra, vedem zi dupa zi cit de frumos se recladeste FSN-ul. Indivizii din fruntea vechiului si noului FSN sint tot aia: Ilici, Bombonel, Ponta, Base, Oprisan, Berceanu etc. Chiar nu ne mai saturam de FSN?

Unde naiba sint liberalii, unde naiba sint oamenii care au capacitatea de a-i contracara pe fesenisti? Sau ne pierdem orice speranta si ne caram din tara asta de rahat? Nu mai exista nici o sansa? Nu mai este nici o varianta? Afara desigur de impotenta numita PNL si Crin Antonescu? Cu indivizi minjiti pina peste cap in afaceri cu fesenistii din teritoriu – gen Marius Nicoara la Cluj, sau Horica Uioreanu? Astia-s liberalii? De ce? Ca si-au bagat curul pe un scaun la o banca? Pentru ca vind niste masini? Pentru ca in cazul asta si Ioan Rus e la fel de liberal!

Entuziasmul anti-PSD i-a adus la putere pe cei din PDL si acum se intimpla invers? Entuziasmul anti-PDL ii readuce pe pesedisti? Pare nitel redundant, totusi. Am mai vazut filmul asta. Stim cine sint Iliescu si Bombonel. Si e evident ca ei stau in spatele lui Ponta.

Nu e cit se poate de clar ca pe toate canalele ne inunda deja vestea victoriei lui Ponta? Ponta e cu sindicalistii, Ponta e cu cei la ananghie, cu profesorii, cu politistii, cu finantistii, cu presa, Ponta se da peste cap cu masina, Ponta cucereste netul.

Nu vi se pare clar ca, astfel, pina la urma se legitimeaza PDL ca fiind de dreapta si PSD ca fiind de stinga? Nu va dati seama ca orice sansa de a mai avea pe timpul vietii noastre un partid liberal autentic este pe zi ce trece tot mai mica? Nu va dati seama ca actualii lideri ai partidului nu pot concura nici cu PDL si nici cu PSD? Ca sint niste jalnice caricaturi? Ca ei asteapta doar sa treaca cadavrul unuia sau altuia din inamicii politici pe riu in jos ca sa mai stringa niste procente pentru Parlament? Iar in Parlament ce mare brinza vi se pare ca fac?

PSD si-a prezentat programul de relansare. Stinga indreapta Romania. Ponta – Romania corecta. De PNL ati auzit? Dar de Crin? Marele liberal Patriciu ii cinta osanele lui Basescu, iar liberalii nu au nici macar o gazeta in care sa-si spuna parerea. Sau credeti ca niste bloguri vor rezolva lipsa? Ziarele asa-zis liberale au cumetrii cu pedelistii? Traiesc din banii PDL?

Este nevoie de oameni din afara actualului PNL sa inchege o miscare de dreapta, liberala. Este nevoie de fonduri, de minti, de dorinta de a mai lupta. Si asta pina se mai poate.

De data asta, PSD va prinde radacini. A avut capacitatea de a invata din esecul repurtat de Nastase, de altfel astazi Nastase nu mai e „arogant” ci „blogger”, e frecventabil, e placut, e anti-Basescu. Vor prinde radacini pesedistii, pe 2-3 mandate, pe putin.Iar dupa exemplul servit de fratii lor – pedelistii – nu credeti cumva ca vor dori sa se infrupte si ei – asa cum au mai facut-o – din mierea banului public, din aroma puterii? Doar ca, de data asta, au exemplul pedelist! Stiu ca ceea ce au facut pina aici a fost doar o joaca de copii.

Si? Pe urma? Boc si Udrea vor deveni dizidentii? Iar noi, ca niste imbecili, o sa-i consideram simpatici doar pentru ca vor dori sa il dea jos pe Ponta?

Despre Echipa Ghilotina

just a political blogger

 1. Trist, dar adevărat: FSN-ul bun şi FSN-ul rău îşi schimbă ciclic rolurile. Însă nu ştiu dacă ne mai putem fundamenta discursul pe ură…

 2. Si eu sustin de ceva timp aceleasi idei. Liberalii au facut un mariaj „toxic” cu PC-ul care, desi are trustul media nu reuseste sa convinga electoratul ca este interesat de soarta romanilor.
  Asocierea cu PC-ul si alianta preelectorala cu PSD-ul, le aduce deservicii.
  Degeaba esti „promovat pe sticla” daca nu ai ce comunica.
  Incremenirea in tema „jos Basescu” si lipsa unor solutii pentru diminuarea coruptiei arata ca nu au viziune politica.
  Desi PDL-ul a pierdut 20%, doar 5% se regasesc la PNL diferenta fiind la PSD, ceea ce dovedeste ca nu au reusit sa atraga „dezamagitii”. Daca ar fi atatac FSN-ismul si coruptia ar fi avut peste 35%.

 3. Exista liberalism in Romania? PNL este o gluma proasta. Economic, au avut o politica corporatista/populista, care n-a facut decat sa contribuie sa criza actuala. Doar marile companii si clientela politica au avut de castgat, micii intreprinzatori nu prea au avut parte de liberalism. Deficitul bugetar urias intr-o perioada de crestere economica a fost o dovada de iresponsabilitate. Social, au sprijinit biserica din banii statului, au crescut pensiile si ajutoarele sociale mult peste nivelul sustenabil. S-au declarat impotriva legalizarii prostitutiei si a casatorilor gay si pentru o reprimare dura a consumatorilor de droguri. Ba mai nou Ioan Ghise a venit si cu ideea de a cenzura presa. Liberalism zero.

  Intrebarea este insa: vor romanii liberalism? Sau populistii domina viata politica pentru ca asta vor de fapt cetatenii? Eu am dubii ca un politician onest ar putea castiga la noi. Romanii par sa fie mai degraba adeptii unui stat asistential si a conservatorismului social…

 4. @Adrian A – eu sunt convins ca absenteismul este din cauza ca multi nu se lasa pacaliti de populism si o oferta serioasa ar avea sanse de succes.
  Nenorocirea este ca lipseste alternativa la FSN-ism, o alternativa cu masuri concrete, coerente, credibile si in interesul societaii. Tot ce se ofera pe piata politica sunt personalitati „fardate” prin campania de promovare.

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: