Cluj – KKK 2020 sau cum l-a regasit primarul pedelist Apostu pe baciul sau Funar

Ce Kapitala Kulturala Klujeana? N-ati prefera o Kapitala tricolora? Pe „neve”, iata ca au reaparut catargele oribile cu tricoloare filfiinde in Piata Libertatii. Noa, o crezut mesterul Apostu ca i-a imbuna pe bunii romani cu o atentie, cu o coaja de maslina, cu un tricolor in virf de bat! De parca lumea ar fi zis de catargele lui Funar din cauza drapelului (vezi Doamne, national), si nu din cauza ca aratau ca naiba! Si cum tot ca naiba arata si in Piata Avram Iancu! Ma rog, pentru noi, ca lui alde arh. PUNR Vitoc sau alde primarica nu le zgirie retina. Si nici doamnei Subtirica! Si nici celor din hiper-mega asociatia Cluj- KKK 2020. Musai trebuie s-arate urbea ca o curte de cazarma recent cucerita de romanii viteji!
Acu’, daca a venit vremea sa se gudure iar pe linga peuneristii lui, Sorin Apoastei a resimtit nevoia sa faca un frumos gest tipic vremurilor noastre: sa dea peste bot ungurilor si oricui mai are o farima de simt estetic in el. Bravos, primare! Chiar era nevoie sa demonstram (cui?, noua?) ca sintem „nationali”? Si asta in timp ce partidul focsaneanului edil ne desfiinteaza ca stat?
Funar is Back!

Funar is Back!

Si bunele demersuri ale municipalitatii clujene nu se opresc aici! In aroganta si, sincer, in prostia lor, ca sa promoveze ideea de Capitala Culturala, recurg la vesnicele clisee PDL-iste: infrastructura moderna (deh, vii cu avionul, ca drumuri n-ai!) – traditie-modernitate-stadion-trafic infernal-Avram Iancu – catarge cu tricoloare filfiinde – dinamism – METRO – Baba Novac-Mateias Corvin-Ghilotina. Vedeti daca nu asta va spune clipul lansat recent cu mare tam-tam de „City Hall„-ul nostru romanesc, dupa cum zice la finele clipului.

Noa, asta cu Baba Novac, de la urma, iarasi e extrem de draguta! Numai buna de o Kapitala Kulturala Klujeana. Ia sa vedem ce zice pe soclu!

Zice ca, pe la 1600, noi, romanii din Romania ne vedeam de ale noastre pe aici, la Cluj, in Romania noastra draga, priveam cum creste iarba, cind, ce sa vezi, niste unguri din Ungaria au venit si l-au ucis pe romanul Baba Novac, om al lui Mihai Viteazu. Ia sa-i cinstim memoria si sa aratam ce sadici or fost ungurii!

Or fi fost „ungurii” de mare cacat, numai ca singurul bai in toata povestea e ca, din nou, nu ungurii, ci tocmai pasnicii clujeni l-au ucis pe mercenarul sirb (deci un nene ce lupta pe niste banuti si i se filfiia practic de Mihai, de unguri, de romani, evident ca si de Cluj). Ca majoritatea or fi fost unguri la acea data, si asta dintr-o „intimplare”, anume ca nu exista Romania (ce avea sa se nasca la 1918!), e o cu totul si cu totul alta poveste. Iar ca de omorirea efectiva a lui Baba s-au ocupat niste robi tigani, doar documentele mai consemneaza, ca mintea noastra e ocupata de alte cele. N-am fi facut acest excurs daca nu ne-ar fi intrebat niste colegi de pe alte meleaguri – aflati in trecere prin viitoarea „capitala culturala” – despre „viteazul nostru” ce strajuieste proximitatea bastionului. N-au reusit sa priceapa „combinatia”. Mai ales n-au priceput cum de mai este tolerat un astfel de monument si „docta” inscriptie.

Dar, noi sa retinem esentialul! Ungurii is de mare rahat. Iata din acest motiv vom schilodi orasul cu catarge care arata ca naiba, ca sa le facem lor in ciuda! Bine? In plus, mai punem si o statuie cu Avram Iancu linga Opera, chit ca cel care l-a sculptat a vrut pesemne sa demonstreze ca era oligofren sau ceva.

Deci, dragilor, s-avem parte de muuuulta cultura! Asa arata:

Despre Echipa Ghilotina

just a political blogger

  1. Excelenta postare! Foarte buna si poza cu Apostu si Funar. Poate o publicati si intreaga,sa o mai poata folosi si altii (originalul)

  2. Joe

    Postarile voastre ma lasa rece. Nu stiu de ce va e rusine de drapelul national sau de statuile unor personaje din istoria noastra. Eu sincer ma bucur cand se arboreaza drapelul national si nu consider ca e un gest extrem, cum vad ca se interpreteaza de voi. Pur si simplu il consider normal si nu arata rau, cum ziceti voi si nu are nici o legatura cu Funar. Si alte popoare afiseaza drapelul peste tot. N-are nici o legatura cu ungurii. Iar inscriptia de pe statuie … asta a fost, asta s-a intamplat, din pacate si nu poti sa ascunzi un adevar istoric. Da, ungurii au fost un popor sadic si asta e adevarat. E destul sa te uiti in istorie, inca de cand au migrat din Asia si pana in secolul 20, pana la masacrele din cel de-al doilea razboi mondial. CE??, noua romanilor sa ne fie rusine sa vorbim despre asta? LOR AR TREBUI SA LE FIE RUSINE. Oficialitatile maghiare NICIODATA nu si-au cerut scuze in fata popoarelor fata de care au comis crime, cum au facut nemtii de ex. deci nu au nici o urma de parere de rau. Adevaratele probleme interetnice nu sunt acestea, sunt de natura politica, deoarece parlamentarii isca si aprind ura interetnica, o dau inainte cu ideea separarii si autonomiei, asta intr-o Europa unde se tinde spre globalizare , nu spre separatism. Mai toleram?

    • Nu putem avea pretentii de ordin estetic de la toata lumea. Problema e ca va plac fiarele alea, nu ca atirna drapelul pe ele. Drapelele se pot pune si estetic undeva. Cit de greu e de priceput? Problema e ca Apostu il imita pe Funar si nu fara intentie, ci ca sa ii manipuleze pe cei care se lasa prinsi in cealalta discutie – despre oportunitatea de a avea sau nu drapel national. Sigur ca peste tot in lume mai vezi cite un steag. La fel de sigur ca nicaieri nu e pina la voma, cum se facea pe vremea lui Funar si nicaieri nu arata ca la noi: cei din lumea normala au arhitecti! Si, poate ne arata cineva in proiectul arhitectilor Pietei unde erau prevazute catargele cu drapele!

  3. Cristian

    O mica lectie de istorie in sens invers: Romania nu s-a nascut la 1918. Romania exista de facto din 1859 (Unirea Principatelor) si de drept din 1866, cand a fost promulgata denumirea prin Constitutia din acelasi an. Teritoriile din 1918 s-au alipit la o Romanie care exista deja de o jumatate de secol.

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: