Ghilotina de campanie

Despre noi / Despre voi / Contact

Suntem citiva tineri din Cluj, absolventi de stiinte politice, istorie, filozofie, sociologie si nu numai. Unii au avut si alte deprinderi inainte. Avem si ziaristi. Carora li s-a dat peste degete atunci cind au vrut sa publice un articol sau altul.

Scopul blogului nostru este sa spunem verde in fata cum vedem noi campaniile electorale, viata politica, evenimentele politice. In plus, vrem sa fim la zi cu ce mai apare in presa si de ce, pe la ce ziare si pe la ce televiziuni se mai duc candidatii nostri, alesii nostri, si ce declaratii fac. Daca fac. La urma, hai sa extragem din hardaul electoral si citeva date ce ne-ar putea folosi si pe viitor. Dar si mai bine, hai sa ne amuzam de starea precara a presei si a clasei politice actuale. Ca altii tot nu avem si altii tot n-o sa primim de la nimeni. Si, daca uneori glumele noastre vi se vor parea nesarate, nu uitati: este o satira politica, un pamflet. Nu este scris cu rautate. Este scris in speranta ca intr-o buna zi lucrurile vor fi mai bune si mai frumoase pentru toti.

Ne puteti contacta pe mail: ghilotinacluj@yahoo.com si pe YM: ghilotinacluj si twitter: ghilotina, iar Facebook: Ghilotina Cluj.

Anunțuri

8 comentarii »

 1. Sa aiba oare chestia cu „hardaul electoral” o legatura cu unul dintre candidati?

  Comentariu de Cetateandecluj — 13 Noiembrie 2008 @ 7:58 pm | Răspunde

 2. eh, o fi iesit cumva un joc de cuvinte

  Comentariu de echipa — 13 Noiembrie 2008 @ 10:21 pm | Răspunde

 3. BOLOVÁN, bolovani, s.m. Piatră (voluminoasă şi grea) rotunjită prin rostogolirea ei de ape; pietroi. ♦ Bucată mare de pământ sau dintr-o materie solidă oarecare. Bolovan de sare. – Din bg. balvan.

  BUDÁ vb. intr. A se arăta nemulţumit (faţă de cineva) printr-o atitudine îmbufnată sau indiferentă. ♢ (fam.) a face mutre (cuiva). ( bouder)

  BÚDĂ, bude şi buzi, s.f. (Reg.) 1. Construcţie de lemn, în pădure, în care locuiesc tăietorii de arbori. 2. Prăvălioară. 3. Closet (rudimentar). – Din rus., pol., magh. buda.

  funár, funári, s.m. (reg., înv.) om care face funii.

  giúrgiu s.n. (reg.) (în expr.) cu părul făcut giurgiu = cu părul zbârlit.

  HAIDÚC, haiduci, s.m. 1. Om care, răzvrătindu-se împotriva asupririi, îşi părăsea casa şi trăia în păduri, singur sau în cete, jefuind pe bogaţi şi ajutând pe săraci; haramin. 2. (Înv.) Soldat mercenar. – Din bg., scr. hajduk.

  HÂRDĂU, hârdaie, s.n. Vas făcut din doage de lemn, dintre care două pot fi mai lungi şi găurite, servind ca toarte, întrebuinţat la păstrarea sau la transportarea lichidelor; ciubăr. ♢ Expr. A turna (pe cineva) la hârdău (saula hârdăul lui Petrache) = a băga (pe cineva) la închisoare, a aresta (pe cineva). ♦ Conţinutul vasului descris mai sus. – Din magh. hordó.

  HÂRDĂU s. v. arest, închisoare, ocnă, penitenciar, puşcărie, temniţă.

  MANEÁ, manele, s.f. Cântec de dragoste de origine orientală, cu melodie duioasă şi tărăgănată. – Din tc. manì.

  MÂNZÁT, -Ă, mânzaţi, -te, s.m. şi f. Viţel înţărcat, a cărui limită de vârstă variază, după regiuni, între câteva luni şi doi ani. – Cf. alb. m ë z a t.

  MÂNZÁT s. (ZOOL.) junc, (Transilv. şi Maram.) tuluc. (Carne de ~.)

  PÚŞCĂ, puşti, s.f. 1. Armă de foc portativă şi individuală cu patul de lemn şi cu ţeava lungă. ♢ Puşcă-mitralieră = puşcă la care încărcarea şi descărcarea se execută automat. Puşcă de soc = puşcoci. ♢ Expr. (Adverbial) Gol puşcă = a) complet dezbrăcat, în pielea goală; b) fără avere, sărac lipit. A se duce (sau a trece etc.) puşcă = a se duce (sau a trece etc.) în mare viteză (şi de-a dreptul). 2. (Înv.) Tun. 3. (Bot.; în compusul)Puşca-dracului = plantă erbacee cu flori, de obicei albastre (Phyteuma tatramerum). – Din magh. puska, pol. puszka, rus. puşka.

  PUŞCÁŞ, puşcaşi, s.m. 1. Soldat înarmat cu puşcă. 2. Vânător. 3. (Înv.) Artilerist, tunar. – Puşcă + suf. -aş.

  Comentariu de Cetateandecluj — 15 Noiembrie 2008 @ 9:14 am | Răspunde

 4. Dragilor, de la TVR va deranjez. vreau sa fac o stire cu blogul vostru, vorba aia, va creste traficul dupa aia. Cum ne putem auzi?

  Comentariu de Cristi Todea — 24 Noiembrie 2008 @ 9:13 am | Răspunde

 5. Felicitari pentru blog: o surpriza placuta in peisajul cam penibil si/sau anost al zonei… Multumesc mult pentru aprecierile la adresa emisiunii „Clujeni in Parlament” (daca „echidistanta” e un calificativ nimerit pentru aceasta, inseamna ca, din multe puncte de vedere, si-a atins scopul!). Sper sa putem tine legatura!

  Comentariu de Daiana Cuibus — 29 Noiembrie 2008 @ 6:33 pm | Răspunde

 6. oho, mai avem material de prelucrat! si noi te felicitam! a fost reconfortant sa vedem ca exista si alt gen de emisiuni decit cele „clasice” de propaganda.

  oricum, sintem in recrutare de personal „calificat”, ca nu vrem sa inchidem taraba pina cind nu epuizam subiectul. iar analizele de dupa vor fi – credem noi – pe masura asteptarilor
  🙂

  Comentariu de Echipa Ghilotina — 29 Noiembrie 2008 @ 6:46 pm | Răspunde

 7. Ar fi si pacat sa inchideti „taraba”!!! Personal „calificat”?!?! Recunosc ca astept „analizele”… Poate, cine stie, descoperim si o varianta de… colaborare… Spor si succes!!!

  Comentariu de Daiana Cuibus — 29 Noiembrie 2008 @ 8:36 pm | Răspunde

 8. Salut, si va salut la un nou inceput de campanie electorala. Si va sheruiesc o bucatica din ce ne asteapta 😀

  spor la ghilotinat

  Comentariu de cititor de ghilotina — 23 Aprilie 2012 @ 10:47 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: