Au mai spus: (Perle ale politicienilor)

Daniel Funeriu (PD-L, ministru):  „Noi, adica ministrul educatiei si ministerul, vreau sa va spun ca suntem primii interesati de profesori si de salariile profesorilor. Oricine spune acest lucru, nu este adevarat”.

Florin Stamatian (PD-L, prefect de Cluj): „Perfectiunea e o idee care te doare capu’ de la ea”.

 Adrian Nastase (PSD): „Realitatea fuge, fuge, si noi nu mai apucam sa-i facem nici macar o poza din urma”.

Marcel Hoara (PD-L): „Nu, Emil Boc n-a descoperit apa calda, dinsul a aplicat-o”!

Traian Basescu (PD-L): „Cresterea productivitatii si a economiei a facut-o patronatul, trimitind oamenii in somaj”.

Alegeri Primarie (2009)

Sorin Apostu (PD-L): „Vom planta arbori acolo unde aceste paduri nu au, arbori care vom avea grija sa dea mai mult oxigen decit era inainte”.

Teodor Pop Puscas (PSD): „Pentru ei, pamintul a fost aer. Proprietatea a fost aer. Este legat de cerintele ancestrale ale omului”.

Teodor Pop Puscas (PSD): „Daca nu gindim imens, n-am facut nimic”.

Gheorghe Astileanu (PNG-CD): „Chiar am avut discutii cu oameni din mass-media si cu oameni din presa”.

Calin Oancea (PNTCD):Vorbesc despre un artificiu care s-a intimplat zilele urmatoare”.

Calin Oancea (PNTCD): „Ma adresez electoratului taranesc, sint multi, dar sint in catacombe, ca crestinii”.

Marius Nicoara (PNL): „Orasul Cluj-Napoca este un oras sigur, evident infractionalitatea este in crestere”.

 Uninominale de tot:

  Mircia Giurgiu (candidat PD-L – colegiul 1 Deputati): „Fondul de globalizare este un fond care are fonduri„.
 
Daniel Buda (candidat PD-L – colegiul 2 Deputati: „Sint putin zootehnist, inainte de a fi jurist”.
 
Laura Elena Pop (candidat PSD – colegiul 2 Deputati): „Da, Coruptia este un fenomen social grav si este un fenomen care a cuprins o amploare deosebita, nu il descoperim doar la nivelul PSD sau altui partid, il descoperim si la nivelul administratiei publice centrale si locale, il descoperim si in justitie, il descoperim in societatea romaneasca”.

0-pop-puscas

 

 

   Teodor Pop-Puscas (candidat PSD-PC – Colegiul 1 Deputati):

 

 • Iata si in aceste zile, imaginile televizoarelor sint aproape constant, sau cel putin din ora in ora, pline de asemenea evenimente, deci toate aceste imagini care apar pe televiziuni, la stiri sau in alta parte, creeaza sau inoculeaza cetateanului o stare de nesiguranta, de teama, de neliniste. Si-atunci, este necesar sa creem un pachet de legi armonizat care sa contribuie intr-un mod mult mai profund, mult mai clar, la inlaturarea acestor factori de teama, de nesiguranta, de neliniste, din subconstientul a ceea ce insemneaza viata de zi cu zi a cetateanului”.  
 • Cu ce ne laudam noi in afara faptului ca avem 100.000 de studenti si zeci de mii bolnavi care vin zilnic si prin care Clujul respira?”
 •  „Acest pachet de legi privind siguranta cetateanului nu este menit sa puna pe cineva in discordanta sau in neconcordanta opiniilor, a actiunilor, a initiativei sau a masurilor pe care trebuie sa le luam”.
 • Nu pot sa cred ca au fost atitia ministrii care astazi se vehiculeaza in eroii acestei legi, acestui comportament total batjocoritor.”
 •  Si azi ma bucur ca lumea imi intinde mina si vede in mine o oaza de siguranta. O oaza de barbatie, desi n-as vrea sa exagerez in afirmatie.”
 •   „In anul scolar 2007-2008 fata de 2006-2007, abandonul scolar a crescut de la 300 la 528. Este aproape o data si jumatate!”
 •  In Cluj nu s-a construit un metru patrat de spital in ultimii ani.
 •   Deci va fi o relatie, o ecuatie de lucru intre organele statului platite sa asigure ordinea si linistea publica si cetatean, care va trebui si el, chiar daca plateste impozite si taxe, sa contribuie mult mai mult la starea lui de siguranta.

  0-kovacs

 •    

   

 • Tiberiu Kovacs (candidat PNG-CD – Colegiul1 Senat):    

  

 •    „Este absurd ce se intimpla! Deci in acest moment, cetateanul este catastrofal de in Evul Mediu.” 
 • „Tineret inseamna orice persoana, de la o zi si 100 de ani, si peste”. 
 • „Lipsa de intelegere a mecanismelor democratice a unei societati democratice, in momentul in care am dobindit o sumedenie de libertati – atit specialistii cit si simplii cetateni – n-au inteles regulile jocului. 
 • De aceea sunt si aceste licitatii publice – si poti sa ataci aceste licitatii publice – numai ca sa nu se faca aceste uzi de puteri”. 
 • „Statul este o entitate foarte imposibil de identificat clar. Statul inseamna chiar si functionarul de la Directia Finantelor Publice, politistul de la Ordine Publica si alti functionari publici prin care statul isi manifesta autoritatea. Vom face in asa fel incit cetateanul sa simta lejeritate si bunastare atunci cind vede politistul”.
 •   „Daca Parlamentul ar fi analizat din punctul de vedere al competentei si al activitatii sale, autoritatea aia daca ar exista prin absurd, ar desfiinta parlamentul sau ar da afara tot Parlamentul si ar desconjura fara drept de a mai lucra”.
 • „Noi stim strategia si principiile de orientare a fiecarui partid, nu? Pentru ca de-aia participam pe platforma unui partid politic pentru ca sintem de acord intr-o foarte mare masura, pina la 100 la suta, cu principiile acestui partid. Ei, nu mai este situatia ca inainte: cind partidul a spus <culcat!> nu ai voie sa ridici mina in Parlament decit in functie de cum discuta Guvernul din umbra al celor din opozitie”.
 • „Vreau sa va spun ca se pot spune foarte multe despre domnul Becali, poate sint adevarate, poate nu sint adevarate, cek mai in masura sa va explice sint dinsul”.
 • „Si, spre deosebire, din auzite, fara sa fac invinuiri, la alte partide se hotareste cum e apa de la Bucuresti”.
 • „Chiar daca un serviciu nu-l platesti, exista pe circuitul finalizarii acelui serviciu o forma de a plati”.
 • Din 3 politisti – 2 habar n-au cum ii cheama cu buletinul in fata, mergi la Finantele publice – esti umilit de-a dreptul, au calculatoare de 10 ani si nu stiu sa vorbeasca cu cetateanul.

 Mircea Jorj (candidat PSD-PC – colegiul 3 Deputati):Sint foarte multe masini. Daca vedeti ce inghesuiala este pe zona Floresti pe zona de intrare si iesire din Cluj, veti vedea ca numarul de masini este impresionant”.

  

Marius Ceclan(candidat PNG-CD – colegiul 4 Deputati):  „Romania e printre primele tari care duc o politica fiscala in detrimentul cetateanului. Vreau sa cer calitate, ca prin calitate am ajuta la bunastarea cetateanului”.

  

Mircea Capusan – ( candidat PNL – colegiul 4 Deputati): Luna aceasta e luna promisiunilor, luna viitoare e luna cadourilor„.

 

Ioan Bolovan (candidat PSD-PC colegiul 1 Senat):  „In 2005, cind din PSD lumea pleca, eu am venit sa pun un bolovan”.

  

Ioan Bolovan (candidat PSD-PC colegiul 1 Senat): „Social-democratii clujeni sint altceva”. 

Mircea Jorj (candidat PSD-PC – colegiul 3 Deputati): „Sint foarte dezamagit de faptul ca in toti acesti ani nu am reusit sa vad o evolutie pozitiva a dreptei sa militeze pentru o evolutie.”

Mircea Jorj (candidat PSD-PC – colegiul 3 Deputati): „Eu am facut foarte mult sport. 12 ani de arte martiale. De asta am si decis sa intru in politica”.

Vasile Dancu („trainer” PSD): „Fiecare va trebui sa comunice ca si Rambo, fiecare veti fi un soldat universal in colegiile dvs.”

Ioan Bolovan (candidat PSD – colegiul 1 Senat): „Voi munci in campania electorala nu mai putin de 18 pe zi.”

 Petru Calian (PD-L):

 •  „Nu, aceasta lege este mai veche! Eu o aveam mai demult in subconstient. Si vreau sa va spun ca proiectul meu l-am mai depus in anul 2005, insa el a fopst respins atunci”.
 • In zona strazii Rasaritului, Fabricii, Cojocnei, tranzitata de calea ferata, acei cetateni sint poluati fonic, acei cetateni trebuie sa suporte tot ceea ce se arunca din trenuri, nefiindu-le respectat dreptul la o viata decenta si la intimitate”.
 • Exista aceste perdele antifonice, in special in zona autostrazilor, atunci cind se doreste protejarea animalelor. Atunci cind autostrada trece prin zone unde avem animale, caprioare si asa mai departe, deci in zone vegetale”.
 • Acest Consiliu Civic Local este o organizatie non-guvernamentala – daca pot sa o numesc asa, care lucreaza in umbra; nu are legitimitate din punct de vedere juridic, normal, insa acolo gindesc oameni de buna calitate, si poate ca, multi cetateni au curaj sa mearga in acea zona sa discute, sa-si exprime nemultumirile, punctele de vedere pertinente, divergente, deci nu conteaza.

  Adrian Gurzau (PD-L):

 • Gazul si petrolul este o energie epuizabila, pe care o consumam prematur.” 
 • „In momentul de fata, 14 familii dintr-o suta traiesc sub rata subzistentei. RRRRata saRRRaciei in RRRRomania este cea mai mica din Eurrrropa, adica 13,8 la suta”

  Serban Radulescu (PD-L): „In sanatate, avem o reforma care continua, continua si evident trebuie continuata si in mandatul viitor”.

 Emilia Aluas-Strejancandidat PRM – Colegiul 3, Senat: „Aceasta nu ar fi o problema, daca s-ar rezolva„.

  Vasile Cozma – candidat PSD – Colegiul 2 Senat: „Agricultura este un domeniu al economiei care in perioada urmatoare poate sa ajute economia tarii”.

 __________________________________________________________

 Extrase din Almanahul Academiei Caţavencu:

C.V. Tudor:
„Eu aş putea să fiu preşendinte pentru o zi, dar o zi polară de şase luni”.

Nicolae Vacaroiu:
„Nu facem privatizare de dragul privatizării, ci din contra.”

Viorel Cataramă:
„Sunt aicea printre noi, în această sală, tineri care au murit în revoluţia din decembrie 1989.”

Sergiu Nicolaescu:
„Acestea sunt întrebări care trebuiesc puse celui întrebat.”

Ion Iliescu:
„Cioran a fost un tip de reflecţie, pe când eu sint un tip de acţiune, încă din tinereţe am ars pentru activităţile sociale…”

Radu Berceanu:
„Problema homosexualilor trebuie privită bărbăteşte, în faţă…”

Petre Roman:
„Mi-s os de ardelean.

Gyorgy Frunda:
„Noi, maghiarii, suntem apreciati de femeile din România pentru ca suntem cel putin bilingvi.

Emil Constantinescu:
Restitutio in intregrum înseamnă, pentru cei care nu înteleg româneşte, restituirea în totalitate.

Anunțuri

Un gând despre „Au mai spus: (Perle ale politicienilor)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: